Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj o pohár města Velešín 2007

 

 V sobotu 31.3. a v neděli 1.4. uspořádal náš klub FBC THC Velešínv hale střední školystrojní a elektortechnické druhý ročník turnaje, nyní již nazvaného o Pohár města Velešín. Tak, jako minulý rok, se zde utkala družstva hráčů starších 17-ti let a družstva mladších a starších žáků, jenom letos si pořadí vyměnily, v sobotu sehráli své zápasy žáci a v neděli dospělí.


Vzhledem k odřeknutí účasti mnoha žákovských družstev v sobotu změřily síly jen dva celky mladších žáků a čtyři družstva žáků starších. Vítězem mladší kategorie se stal tým Sharks Český Krumlov, ale pouze na vstřelé brank, neboť druhý tým, nejmladší velešínské naděje, si ve dvou vzájemných zápasech připsal také jednu výhru a jednu prohru. Vítězem kategorie starších žáků se stal velice dobře hrající tým SOŠ Velešín. Naši starší žáci FBC Velešín vybojovali pěkné druhé místo (pozn. také jen o skóre)

Nedělního turnaje dospělých se zúčastnilo opět osm týmů, které byli rozděleny do dvou skupin, z každé postupovaly do semifinále dva nejvýše umístěné týmy a vítězové těchto duelů dále do finále. V každé skupině měl náš oddíl své zástupce, týmu Templářů, našich mladších hráčů, se však postoupit z jejich skupiny nepodařilo. Naše družstvo FBC Velešín se po postupu ze své skupiny přes semifinále dostalo až do finále, kde po tuhém boji podlehlo borcům z FBC Český Krumlov, kteří nakonec z rukou pana Josefa Klímy převzali Pohár města Velešín. Turnaj byl opět zpestřen vystoupením děvčat ASPV Velešín, které sklidilo zasloužené ovace všech přítomných.


Vyhrali však nakonec všichni, kteří se zúčastnili, všichni si opět odvezli pěkné ceny. Největší obdiv opět zasloužily dorty od paní Tůmové ze Zvíkova, v podobě florbalového hřiště. Dík opět patří SOŠ Velešín za poskytnutí haly.
Michal Bohdal

Obrazek